Zpět

HOUSE_06

stadium: studie - nyní ve fázi DSP
datum realizace: 07 2018
přibližná cena:
subdodavatel:
fotograf: vizualizace: Ing. arch. Jan Bek

Popis objektu:

Formou se jedná o klasický rodinný dům o přízemním patře a obytném podkroví. Jelikož si klient nepřál použít střešní okna, na jižní i severní straně jsme využili podlouhlých vikýřů. Tím jsme docílili celkového snížení objektu a i jeho římsy, která nyní respektuje sousední objekt na východní straně. Díky využití vikýřů stavba dostala přijatelné měřítko pro danou ulici a oblast. 

Objekt stávající garáže bude rozšířen o malou dílnu. Díky tomuto rozšíření můžeme vytvořit napůl zastřešené atrium s dalším venkovním parkováním u hlavního vstupu. Na straně východní nám odstup tvoří další parkovací místo. 

Na jižní straně se nalézá obývací pokoj, který umožňuji prolnutí venkovního a vnitřního prostoru skrze francouzská okna. Aby se tato prosklená část nepřehřívala od jižních paprsků je chráněna lemem střech, která vytváří niku. Na severní straně do ulice se nachází pouze technické místnosti. Tomu odpovídá i ryze praktické členění okenních otvorů. Jako venkovní fasádní materiály byla zvolena velmi světle šedá s vizuálními kocoury v kombinaci s thermo-dřevěným obkladem a tmavší šedou malbou. Jedná se tedy o přírodní decentní barvy. Jako střešní krytina byl zvolen plech. Kvůli nižší tloušťce konstrukce a vizuálnímu vzhledu.