Zpět

PUBLIC_04

stadium: realizace
datum realizace: 04 2017
přibližná cena: neuvedena
subdodavatel: stavební firma: cbt04, nábytek: ton, nábytek: Designový nábytek, podlaha: barkotex, spotřebiče: favia, sanita: sapho, klimatizace: Tomáš Tuček, truhlář: truhlářství Sýkora, světla hrnky: Matěj Ryant, světla: Elkas, výlohy: Dřevotvar, profese: Jurica a.s
fotograf: Daniel Čáha

Popis objektu:

Čokolatérie je situována do příjemné části Prahy 6 Vokovice s dobrou dostupností na stanici metro A Bořislavka a přímo naproti ZŠ Na Dlouhém lánu. Konkrétní adresa je K lánu 496/2. Konceptuálně se nejedná o standardní kavárnu ale o čokolatérii. Samozřejmě zde naleznete všechny služby jako jste zvyklí v kavárně (výborná káva, snídaně a dokonce i víno), ty jsou však doplněny o čokoládové výrobky, které jsou vyráběny přímo na místě v přípravně. V prostoru se dříve nacházela žabka, jednalo se tedy o poměrně náročnou rekonstrukci. Prostor bylo třeba rekolaudovat. Celková výměra je 83,7m2, samotná hlavní místnost zabírá 66,7m2. V zázemí se nachází přípravna, zázemí zaměstnanců, pánský a dámský/invalidní záchod.

V architektonickém návrhu se již tradičně objevuje motiv rámu. Nejvýrazněji se projevuje v ostění výloh. Zde byl požadavek na vytvoření míst k sezení nad stávajícími výdechy ze sklepa. Zároveň bylo třeba zakrýt koncové jednotky VZT. To přímo vybízelo k tvorbě obvodových rámů s knihovními poličkami, které vše vhodně zakryly. Motiv jsme dále zopakovali na cihlové zdi v podobě polic, v ostění dveří do zázemí a v rámech křídou popisovatelných tabulí. Hlavní barevnou kombinací je bílá vs dub doplněná o různé tóny hnědé odkazující na čokoládu. Centrální pult je v z kvalitního materiálu lak mat kombinovaného s olejovanou dubovou dýhou. Ze stejné dýhy jsou i židle a barové židle Ton Merano. Další odstíny hnědé můžete nalézt v světlé hnědé zdi, v pohodlných křeslech a deskách stolů. Na podlahu byl zvolen vysoce odolný vinyl v nenápadném světlém dřevěném dekoru, který dá vyniknout dubovým židlím a dalším prvkům mobiliáře. Dalším výrazným prvkem interiéru jsou světla z hrnků, vytvořená na zakázku panem Ryantem.

Na tomto projektu jsem dostal poměrně volnou ruku a za to moc děkuji, mohl jsem zde realizovat všechny mé vize a poznatky z předchozích zakázek. Investoři do toho vložili z mého pohledu maximum, spolupráce byla příkladná a já na oplátku do projektu vložil všechen svůj um a znalosti, tak doufám, že si projekt najde příznivce a zavítáte na návštěvu. Více info a třeba i fotky ze stavby naleznete na fb nebo instagramových stránkách čokolaterie vokovice          https://www.facebook.com/cokolaterievokovice                  foto: Daniel Čáha