Zpět

HOUSE_10

stadium: studie
přibližná cena:
subdodavatel:
fotograf:

Popis objektu:

Návrh polyfunkčního domu v Jirnech. Parcela se nalézá v samém centru obce, v blízkém okolí se nachází autobusová zastávka, park a kulturní dům. V současné době na pozemku stojí již nevyhovující jednopodlažní objekt sloužící jako obchod a knihovna. 

Základní tvar budovy vychází z okolní zástavby, která se skládá převážně z rodinných domů se sedlovou střechou. Tvarově se jedná o dvě hmoty se sedlovou střechou spojené třetím objemem s plochou střechou. Na domě se promítají materiály jako bílá omítka, plech a dřevo v podobě lamelování. Objekt je průchozí, z ulice se lze bezpečně dostat do přilehlého parku, kde budou rovněž vytvořeny nové cesty a posezení pro obyvatele. 

První nadzemní podlaží z více než poloviny zabírá obchod se smíšeným zbožím. Druhá půlka podlaží je rozdělena na poštu, malou kavárnu, a tělocvičnu pro místní Sokol. V průchodu je umístěn vstup do obecního úřadu. 

V druhém nadzemním podlaží se nachází kanceláře obecního úřadu se sálem, který pojme až padesát osob. Sál může sloužit k různým účelům jako například konference, kulturní akce, přednášky, či slavnostní události.